Всем привет! В Арт Клубе иногда публикую свои эксперименты кулинарные) В этот раз окроха).
_______________________________________________________
Сьгодні поділюся своїм кулінарним надбанням у сенсі корисності, швидкості, смачності та естетичної насолоди.
Цей
рецепт мені розповіла моя колишня начальниця приблизно десять років
тому. Але тільки недавноя вирішила спробувати окрошку на курячому
бульоні. Ділюся з вами.
_____________________________________________________________
РЕЦЕПТ
ОКРОШКА
Інгрідієнти:
Інгрідієнти:
Куряче філе 0,7 кг
Огірок - 7 шт
Яйця 7 шт
Картопля - 6 шт
Гірчиця - 100 г
Майонез - 100 г
Сметана - 100 г
Сіль - ст.л. без верху
Лимонна кислота - щіпка
Зелень
Спочатку
забігаємо в хату) Ставимо сумки та наливаємо в кастрюлю ( в мене для
перших страв 5-літрова) воду, миємо філе та кидаємо варитись. Хай
вариться м`ясо та бульон. Його ми ще будемо остуджувати. А ми побіжимо перевдягатися)))
Прибіжали
на кухню та в іншу кастрюлю також наливаємо воду та кидаємо яйця. Як
вода закипить, чекаємо 5 хвилиночок та віключаємо вогонь. Поки будемо
все нарізати, вони самі "дійдуть"). А потім ми їх остудимо. Третю
кастрюлю ми наповнюємо водою, чекаємо поки вона закипить, після цього
кидаємо туди вимиту картоплю. Варимо до готовності в мундирах.
Скажу я вам це може зайняти 15 хвилин, якщо бігати швидко)
Тож, перші роботи виконано, ми підготувались і сідаємо різати наші інгрідієнти.
Миємо та ріжемо огірки.
Щодо
нарізки я хочу зауважити, що в цілях економії часу користуюся технікою
жульєн. Це вдвічи швидше ніж кубиками та і для різноманітності!
Нарізане, складаємо в іншу п`ятилітрову кастрюлю.
Далі
я беру мисочку, майонез, сметану, гірчицю, лимонну кислоту, сіль та
зварену картоплину. Чищу картоплину та нарізаю міленько, все перемішую
та розминаю. Можемо це зробити і в ступці з товкаем, а можемо ложкою в
тій же мисці.
Охолоджуємо картоплю та яйця: зливаємо гарячу воду та заливаємо холодною з крану. Так приблизно
3 рази. Коли наш легкий бульон та м`ясо зварились, філе викладаємо в
тарілку, можна, щоби швидше охололо, рорізати на декілька частин.
А кастрюлю з бульоном ставимо в таз холодною водою, гарно, коли є лід, його можна кинути в воду.
За допомогою техніки жульен нарізаємо картоплю, філе, яйця, зелень.
Додаємо
в кастрюлю нашу заправку з гірчиці, маойнезу та ін. Перемішуємо,
заливаемо холодним бульоном, додаємо кип`яченої води, якщо треба.
Пробуємо. Додаємо, чого не вистачає за смаком), якщо треба.
Вуаля!
Після
важкого трудового дня за півтори години маємо поживну (бо ж на бульоні)
та смачнющю страву! Насолоджуйтесь вашими буднями, експерементуйте та
не бійтеся пробувати щось нове!
Мммм,обожаю окрошку!Спасибо за рецепт!
ОтветитьУдалить